Communicatie, zowel extern als intern, neemt een steeds belangrijkere rol in binnen elke organisatie. Een overvloedig aanbod van producten en diensten komt hiervoor in aanmerking. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag bij het vinden van de juiste zakelijke communicatieoplossing, zowel binnen als buiten uw organisatie.

Onze ervaring omvat kantooromgevingen, auditoria en conferentiezalen. Axians AV legt een innovatief productportfolio voor om in overleg met de klant zijn doelstelling te realiseren. Wij zijn niet enkel actief in de privésector, maar ook in onderwijs, zorg, hospitality, overheid, sport en cultuur.

Videoconferentie (VC)

Dankzij moderne technologie is efficiënt vergaderen en werken vanop afstand mogelijk, maar persoonlijk contact blijft natuurlijk erg belangrijk. Axians AV voorziet zijn klanten van gebruiksvriendelijke videoconferentie oplossingen voor zowel persoonlijk gebruik als in groep. Naast elkaar zien en horen, is het ook belangrijk om informatie vanop laptops, tablets, smartphones… te kunnen delen. Het organiseren van een videoconferentie via Outlook of Google Calendar verlaagt in grote mate de drempel tot veelvuldig gebruik. Onze partners hierin zijn Cisco, LifeSize en Polycom.

Unified Communications (UC)

Naast audio- en videocommunicatie, laat UC ook toe om te chatten, files met elkaar te delen en teamwork te realiseren. De bekendste UC platformen zijn Skype for Business, Microsoft Teams, WebEx en WebEx Teams. Axians AV heeft de nodige ervaring met alle audiovisuele behoeften van deze software-based applicatie. Onze partners hierin zijn AMX, Cisco, Crestron, LifeSize, Logitech, Polycom, Yamaha en Vaddio.

Digitale Signalisatie

Hoe kunnen we het wachten van onze bezoekers aangenamer maken? Hoe informeren wij onze eigen werknemers? De oplossing hiervoor is Digitale Signalisatie, ook wel Digital Signage of Narrowcasting genoemd. Op maat gemaakte en doelgerichte informatie in de vorm van tekst, fotos, videos, RSS feeds,…. wordt vertoond op displays binnen en buiten het gebouw. De informatie wordt beheerd via een cloud platform. Op die manier kan ze eenvoudig worden aangepast aan de doelgroep, het tijdstip en de locatie. Onze partners hierin zijn Centomedia, LG en Samsung.

Collaboratieve oplossingen voor educatie

De huidige, “technology-driven” generatie van studenten is klaar voor een nieuwe en interactieve lesomgeving. Barco weConnect ondersteunt BYOD (laptop, tablet, smartphone) via een netwerkgeïntegreerde oplossing. Hun cloud-based infrastructuur zorgt bovendien voor interactiviteit, zowel binnen de lesomgeving als met studenten op afstand (thuis of in een ander auditorium). Hierdoor ontstaat een geconnecteerde, centraal beheerde en collaboratieve campus.

Vergaderzaal reservatie

Geen dubbele boekingen meer en efficiënter gebruik van de bestaande infrastructuur: het zijn de grote voordelen van een reservatiesysteem. Vanuit Outlook, Google Calendar, of vanop een display aan de vergaderzaal deur boekt u iedere willekeurige ruimte. Dit kan ook gekoppeld worden aan aanwezigheidssensoren, zodat een geboekte maar niet gebruikte zaal na 15 minuten opnieuw wordt vrijgegeven. Onze partners hierin zijn AMX Crestron en Evoko.

Opnames & streaming

Het opnemen van meetings, events, product launches, training sessies, lessen… om ze live te streamen en/of als “video on demand” aan te bieden aan een grote groep geïnteresseerden.

Draadloos presenteren

Om een wirwar van kabels te vermijden, stellen wij in de meest vergaderzalen draadloze oplossingen voor. Hierbij is de eenvoud van bediening in combinatie met security een doorslaggevende factor. Als u uw presentatie niet alleen op het grote scherm wilt, maar ook op de schermen van uw deelnemers, dan is CrowBeamer een prima oplossing. Onze partners hierin zijn Barco, Crestron, Crowdbeamer, Extron, LifeSize, Polycom en Solstice.